facebook twitter linkedin vcard picasa

Lakáskassza

Lakást venne? Építkezne?

A megoldás: Lakás-takarékpénztár

A lakás-előtakarékosság megtakarítás és hitellehetőség is. A rendszeres lakáscélú betétgyűjtést az állam úgy ösztönzi, hogy a teljes éves megtakarítás 30%-ának erejéig, legfeljebb évi 72 000 Ft támogatást nyújt az előtakarékoskodónak.

A megtakarítási idő lejártát követően, amely - a törvényi előírás szerint - minimálisan 4 év és 3 hónap, 3,9%-os fix kamatozású (THM 5,12-5,22%) lakáskölcsönt igényelhet a lakás-takarékpénztártól.

Minden megtakarítási év végén a betétek után (évi 1%) betéti kamat, ill. 30% állami támogatás kerül jóváírásra a betétszámlán. Ezek együttesen kiemelkedő hozamot biztosítanak! Négy év négy hónapos futamidőre pl. évente akár 10,56% garantált hozam is elérhető.

A megtakarítási időszak végén a szerződéses összeg 40%-át adja a számlaegyenleg, azaz a saját megtakarítás, az állami támogatás és az ezek után jóváírt kamat. Ekkor kezdődik a törvényben előírt 3 hónapos kiutalási időszak, melynek letelte után történik a kifizetés.

Mikor érdemes takarékoskodni? 

HA...

 • ...első lakása megvásárlását tervezi,
 • ...a jövőben házat vagy lakást szeretne cserélni,
 • ...jelenlegi otthonát szeretné felújítani, átalakítani, korszerűsíteni,
 • ...gyermekei jövőjéről szeretne gondoskodni,
 • ...lakásszövetkezeteknek és társasházaknak, amelyek a közös tulajdonban lévő épületrészek, felújítását, korszerűsítését tervezik.

A lakás-előtakarékosság előnyei

A lakás-előtakarékosság az öngondoskodás elvén alapul, s számos előnyt biztosít a rendszeresen takarékoskodó ügyfelek számára.

 • Az Ön megtakarításait az állam 30% vissza nem térítendő állami támogatással egészíti ki, ami évente, személyenként akár a 72 000 Ft-ot is elérheti.
 • Az igénybe vehető állami támogatás családon belül megtöbbszörözhető, hiszen nem csak saját részre, hanem házastárs, gyermek, unoka, szülő, testvér részére is lehet betétszámlát nyitni.
 • A Fundamenta-Lakáskassza magas hozamú befektetést kínál, ami biztonságos is egyben: 4 év 4 hónapos futamidővel akár 10,56%-os, 8 éves megtakarítás esetén pedig akár évi 6,03%-os hozam is elérhető.
 • Évi fix 3,9%-os kamattal lakáskölcsönt (THM 5,12-5,22%) vehetnek fel ügyfeleink a megtakarítási időszak lejártával, és a kamat mértéke a szerződés megkötését követően nem változtatható.

Mit kell tennie, hogy hozzájuthasson a vissza nem térítendő állami támogatáshoz?

 • Lakás-előtakarékossági szerződést nyitni a Fundamenta-Lakáskasszánál.
 • Rendszeresen, legalább 4 év 1 hónapig folyamatosan, tervszerűen takarékoskodni.
 • A szerződéses összeget lakáscélra kell fordítania.

A számlanyitás előtt Ön igényei szerint megválaszthatja:

 • a megtakarítási időszak hosszát, vagyis azt az időszakot, amely alatt Ön rendszeresen befizeti megtakarításait a Fundamenta-Lakáskasszánál vezetett betétszámlájára (jelenleg 49-95 hónap között);
 • a szerződéses összeget, vagyis azt a pénzösszeget, amelyet a megtakarítási időszakot követően kézhez kap, valamint;
 • a vállalt havi megtakarítás összegét.

Állami támogatás - Magánszemélyek számára

Ön lemondana havonta 6 ezer, évente 72 ezer Ft állami támogatásról?

A lakás-előtakarékoskodók számára az állam megkülönböztetett előnyt biztosít azáltal, hogy éves megtakarításaik után - legfeljebb 8 éven át - 30% állami támogatást nyújt.

A támogatás összege évente és személyenként legfeljebb 72 000 Ft lehet.

Ez azt jelenti, ha Ön havonta 20 000 Ft-ot lakás-takarékpénztári szerződésbe fektet, akkor Ön erre a betéti kamaton túl havonta 6 000 Ft, azaz összességében évente 72 000 Ft állami támogatást kap, melyet minden évben a lakástakarék számláján írunk jóvá.

Egy családon belül több szerződés is köthető, így az állami támogatás megtöbbszörözhető!

Kiemelkedő hozam és kamatadó-mentesség

A Fundamenta-Lakáskassza lakástakarék szerződések magas és garantált hozamot biztosítanak Önnek! A hozam természetesen a futamidő hosszától is függ.

Ha Ön például 8 éves futamidőre köt szerződést, akkor a megtakarítása 8 éven át (minden évben) 6,03% hozamot* könyvelhet el, amely után még kamatadót sem kell fizetnie.

Az állami támogatás és a teljes futamidőre rögzített betéti kamat együttesen eredményezik a kiemelkedően magas és garantált hozamot eredményez Önnek.

Fontos tudni!

A lakás-előtakarékosság kamatadó-mentes megtakarítás!

Amennyiben Ön havonta 20 ezer forintnál többet szeretne félretenni, vagy a maximális szerződéses összegnél nagyobb összegre van szüksége, javasoljuk, hogy a többi családtagja (közeli hozzátartozója) részére is kössön szerződést! Így megtöbbszörözheti az állami támogatást!

Kockázatok: gyakorlatilag kockázatmentes.

Kihagyhatatlan!

Többszörözd meg lehetőségeidet: Éld most az életed!
Online jövedelem: http://www.gpartner.hu/